SKOLEHELSETJENESTEN


Velkommen til skolehelsetjenesten.

Skolehelsetjenesten har som formål, i samarbeid med foresatte og skolen, å fremme elevens totale helse og forebygge sykdom og skader. Det betyr både å ha blikk for den enkelte elev, men også for miljømessige forhold som kan ha innvirkning på elevenes situasjon.

I skolehelsetjenesten arbeider helsesykepleier, fysioterapeut og lege.  Vi har taushetsplikt så lenge det ikke er fare for liv og helse.

Skolehelsetjenesten har faste opplegg med helseopplysning og vaksinasjon, samt en “åpen dør” for alle barn og foreldre som ønsker råd og veiledning knyttet til elevenes helse og trivsel. Det kan være relatert til skole eller hjemmeforhold. Helsesykepleier tilbyr individuelle samtaler, grupper eller klasseundervisning på bakgrunn av at eleven selv, foreldrene eller lærer tar kontakt.

Alle barn har rett til skolehelsetjeneste i følge “Lov om helsetjeneste” i kommunen.

Jeg håper at terskelen for å ta kontakt er lav, og ser frem til et godt samarbeid til elevenes beste. Det er mulig å legge igjen beskjed til helsesykepleier hos sekretær ved skolen, hvis dere ikke får tak i helsesykepleier.

Helsesykepleier: Yvonn Hestnes


Kontortid på skola:

Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

kl  08.30-15.00

Sted: kontor i 1.etg., inngang fra parkeringsplassen

Mobil: 94146409 -Yvonn


Faste oppgaver for helsesykepleier i skolehelsetjenesten:

1. klasse

Skolestartsamtaler og legeundersøkelse gjennomføres på helsestasjonen i løpet av første skoleår. 

2. klasse

Vaksine mot difteri, stivkrampe, polio og kikhoste. Her ønsker vi at foresatte følger eleven til vaksineringen.

https://www.fhi.no/sv/vaksine/barnevaksinasjonsprogrammet/vaksinene-i-barnevaksinasjonsprogrammet/vaksine-mot-difteri-stivkrampe-kikhoste-og-poliomyelitt/Fullskjermvisning er tilgjengelig via Vimeo

3. klasse

Helsesamtale med tilbud om måling av vekt og lengde.

Undervisning om psykologisk førstehjelp. I undervisningen blir det snakket om ulike følelser, hvordan følelser påvirker kroppen vår og tankene våre. Hvordan vi har det følelsesmessig avhenger mye av det vi tenker. Begrepene «grønne» (hjelpsomme) tanker og «røde» (uhensiktsmessige) tanker blir presentert. Vi snakker også om at det vi gjør, atferden vår, påvirker hvordan vi har det følelsesmessig.


5. klasse

Undervisning om kropp, egenomsorg, vold og overgrep.

6. klasse

MMR-vaksine (Meslinger, kusma, røde hunder)

Fullskjermvisning er tilgengelig via Vimeo

7. klasse

HPV-vaksine, alle jenter og gutter får tilbud om vaksine som forebygger livmorhals/anus og peniskreft.  

Se film om HPV-vaksine

Undervisning om pubertet, kropp, grenser, egenomsorg, skjermbruk, vold og overgrep. En forberedelse til overgangen fra barneskolen til ungdomskolen.